Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι "Αποκριάτικες" περιπέτειες της Σοφίας


Γεια σας, το όνομά μου είναι Σοφία και πηγαίνω στην τρίτη δημοτικού. Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω για μπάνιο στη θάλασσα, να τρώω μακαρόνια με κιμά και να παίζω βόλεϊ. Ο καλύτερός μου φίλος είναι ο  Πέτρος και για να πω την αλήθεια στην αρχή δεν τον συμπαθούσα και πολύ... Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.... Μου αρέσει πολύ να γράφω και όταν μεγαλώσω θα γίνω....μμμμ...τι θα γίνω....δεν έχω σκεφτεί ακόμα! Αλλά ένα σίγουρο...Μέχρι να μεγαλώσω, θέλω να ζήσω πολλές περιπέτειες!!!



Το κυνήγι της μάγισσας

      Με τη φίλη μου τη Λυδία αποφασίσαμε πως φέτος θα ντυθούμε μάγισσες. Πήγε λοιπόν με τη μαμά της και αγόρασε μια καταπληκτική στολή με ένα τεράστιο μυτερό καπέλο και ένα σετ με ειδικό μακιγιάζ για τη μεταμφίεσή της! Ζήτησα και εγώ από τη μαμά μου να μου πάρει το ίδιο, αλλά εκείνη μου είπε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι  πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα έξοδά μας και άλλα διάφορα «μεγαλίστικα» και μου ανακοίνωσε πως φέτος την στολή μου θα πρέπει να την φτιάξω μόνη μου!
    Ομολογώ πως μπήκα σε μεγάλες σκέψεις! Μου αρέσει να είμαι δημιουργική και να φτιάχνω διάφορα  πράγματα, αλλά ολόκληρη στολή μάγισσας;
« Και τι, δε θα φοράμε το ίδιο βρε Σοφία;» η Λύδια απογοητεύτηκε μόλις της ανακοίνωσα τα τραγικά νέα!
« Ε, και τι να κάνω, αφού η μαμά μου το είπε ξεκάθαρα: έχουμε οικονομική κρίση! Τι μπορώ να κάνω  εγώ όταν η μαμά μου έχει κρίση;»
« Να σου πω κάτι, θα σε βοηθήσω εγώ να φτιάξεις τη στολή σου!»
Έτσι, η επιχείρηση «το κυνήγι της μάγισσας», ξεκίνησε!  Χωθήκαμε και η δυο στα συρτάρια και στα ντουλάπια των μαμάδων μας, για να βρούμε όλα όσα χρειαζόμασταν για την μεταμόρφωσή μου. Οι μέρες για την Αποκριάτικη γιορτή του σχολείου κοντοζυγώνανε και ο χρόνος που είχα στην διάθεσή μου όλο και λιγόστευε! Η Λύδια βρήκε ένα παλιό μαύρο φόρεμα της θείας της που εμένα μου έφτανε ως τον αστράγαλο και μου το έφερε.
«Ωραία με το φόρεμα, της είπα, αλλά από καπέλο τι κάνουμε;»
«Μην ανησυχείτε κορίτσια, την έχω εγώ την λύση!» μας είπε η γιαγιά μου, που μέρες τώρα με έβλεπε να κάνω το σπίτι άνω-κάτω για να βρω τα κατάλληλα αξεσουάρ!
«Ακούστε με λοιπόν προσεκτικά:» μας είπε και άπλωσε τα σχέδιά της για το καπέλο στο τραπέζι:


Κατασκευή καπέλο μάγισσας:

"Κορίτσια θα χρειαστείτε:

·        Χρυσό χαρτόνι
·        Μαύρο χαρτόνι
·        Τούλι
·        Κόλλα ατλακόλ
·        Συρραπτικό

Με το μαύρο χαρτόνι φτιάχνετε ένα στεφανάκι που να είναι στα μέτρα στο κεφαλιού σας. Διπλώνετε το χρυσό χαρτί έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας κώνος και κολλάτε το κώνο στο στεφάνι. Φτιάχνετε με το χρυσό χαρτί ένα μεγάλο κύκλο και στη μέση κολλάτε τον κώνο. Κόβετε τον κύκλο (εκεί που έχει κολλήσει ο κώνος) έτσι ώστε να μπορεί το καπέλο να φορεθεί. Τώρα με το μαύρο χαρτί, μπορείτε να στολίσετε το καπέλο. Στο τέλος με το συρράψτε στο εσωτερικό του καπέλου το τούλι...

....και το καπέλο της μάγισσας είναι έτοιμο κορίτσια!!!"

 Η ιδέα της γιαγιάς ήταν καταπληκτική! Έτσι το Σάββατο το απόγευμα ήμουν έτοιμη για τον Αποκριάτικο χορό.
« Μα καλά η στολή σου είναι τέλεια, Σοφάκι!» Η Λύδια όταν ήρθε να με πάρει από το σπίτι δεν πίστευε στα μάτια της.
«Μα που τη βρήκες τόσο ωραία στολή;» με ρώτησαν όλες οι συμμαθήτριές μου.
«Την έφτιαξα μόνη μου!» απαντούσα περήφανα!
     Μετά τις φετινές Απόκριες αποφάσισα να φτιάχνω τη στολή μου μόνη μου. Άλλωστε ήταν τόσο διασκεδαστικό! Α, και ξέχασα να σας πω: Μαντέψετε ποιος  κέρδισε το βραβείο καλύτερης μεταμφίεσης; Μα εγώ φυσικά! Τι λέτε λοιπόν αυτές τις Απόκριες να το δοκιμάσετε και εσείς;